Evelien-Mangelschots-medische-pedicure

Orthosystems bundelt krachten met medische pedicure Evelien Mangelschots

Na het behalen van de noodzakelijke diploma’s is Evelien 2 jaar geleden in bijberoep gestart met medische pedicure. Sindsdien heeft ze zich op verschillende vlakken bijgeschoold binnen het vakgebied. Ondertussen is de tijd rijp om naast de praktijkruimte bij haar thuis eveneens uit te wijken naar een professionele werkomgeving. Vanaf begin januari 2021 zal Evelien over een eigen praktijkruimte beschikken binnen het gebouw van Orthopedisch schoenbedrijf, Orthosystems.

Evelien-Mangelschots-Orthosystems (4)
Medische pedicure, Evelien Mangelschots, begint binnenkort met een eigen praktijkruimte binnen Orthosystems te Geel.
  • Hoe is jouw belangstelling voor medische pedicure ontstaan?

Evelien: “Dit is wel een grappig verhaaltje. Ik ben 10 jaar geleden met een vriendin naar Malaga geweest. Plots werd ik op de luchthaven aangesproken door een onbekende Franse vrouw. Ik versta niet alles in het Frans dus ik wist niet meteen waar het over ging. Mijn vriendin moest dan aan mij vertalen dat de vrouw blijkbaar vertelde dat ik mooie voeten had. Dit is mij altijd bijgebleven en hierdoor ben ik eigenlijk aan (medische) pedicure beginnen denken. Ik heb toen een cursus gevolgd en die viel heel goed mee. En zo kwam het een van het ander!”

 

  • Wat is nu eigenlijk het grote verschil tussen medische en reguliere pedicure ?

Evelien: “Het grote verschil is dat medische pedicure de focus legt op probleemvoeten. Denk aan likdoorns, eelt, ingegroeide nagels, … maar ook aan risicovoeten zoals mensen die reuma of diabetes hebben. De reguliere voetverzorging is meer op het cosmetische gericht.”

 

  • Heb je een specifieke specialisatie?

Evelien: “Naast de algemene behandeling van probleemvoeten en risicovoeten ben ik gespecialiseerd in technieken zoals nagelbeugels en ortheses. Deze laatste zijn op maat gemaakte siliconen die tussen de tenen worden geplaatst. Deze dienen om bepaalde punten in de voet drukvrij te krijgen. Klanten van Orthosystems hebben hier ook soms baat bij. We kunnen nu binnen hetzelfde gebouw een patiënt op meerdere vlakken helpen.”

 

  • Hoe is de samenwerking met Orthosystems tot stand gekomen?

Evelien: “Ik werk reeds samen met het ziekenhuis en de voetkliniek in Geel.  Via een verwijzing van An Geukens, oprichtster van de voetkliniek in Geel, ben ik bij Patrick en Dries Peters van Orthosystems terecht gekomen. Zij vertelde mij dat patiënten van Orthosystems ook soms nood hebben aan medische pedicure. Door deze samenwerking bundelen we de krachten om patiënten met voetproblemen zo goed en zo snel mogelijk verder te helpen. Vanaf 16 november heb ik mijn praktijkruimte binnen Orthosystems.”

 

  • Wat zijn jouw professionele toekomstplannen?

Evelien: “Bij medische beroepen is het belangrijk om je regelmatig bij te scholen. Daarom staat er binnenkort weer een opfriscursus voor diabeetvoeten op de planning. Daarnaast ben ik volop aan het studeren om weldra mijn diploma oncologische pedicure te behalen. Dit zou betekenen dat ik de eerste en enige diplomeerde oncologische pedicure ben van de Kempen.“

 

  • Waar geniet je van in je vrije tijd?

Evelien: “Om het beroep uit te oefenen waar ik zo veel passie voor heb steekt er momenteel heel veel tijd in bijscholing. Daarnaast ben ik nog mama van 2 jongens. In het weekend genieten we veel met het gezin en maak ik tijd vrij voor de hobby’s van mijn kinderen.”

 

  • Hoe kan men een afspraak bij jou maken?

Evelien: “Je bent altijd welkom om een afspraak te maken aan het onthaal van Orthosystems. Anders kan je mij gemakkelijk bereiken via het contactformulier op mijn website www.pedicure-em.be.

Hulp of advies nodig? Contacteer hier gemakkelijk één van onze experts