All you need is love – decent shoes!

Orthopedische schoenen

Hoge kwaliteit

Volledig op maat

Zijn snel klaar

Erkend door RIZIV

Stap 1

Eerste kennismaking

Tijdens de eerste afspraak bespreken we je voetproblemen en luisteren we naar de verwachtingen voor je orthopedische schoenen. Net als iedereen verdien jij niet alleen schoenen die passen als gegoten, ze moeten ook mooi ogen.

Daarom besteden wij minstens evenveel aandacht aan de buitenzijde als de binnenzijde van je orthopedische schoenen. De binnenzijde van onze orthopedische schoenen voorzien we van de nodige functionele verstevigingen en correcties voor maximaal comfort en mobiliteit. De buitenzijde werken we volledig af zoals jij het voor ogen hebt.

Heb je een stijlvolle en elegante schoen gezien die je aanspreekt? Wij maken deze perfect na zodat je met prachtige schoenen vol trots buiten stapt. Alle soorten leder, kleuren en modellen zijn mogelijk.

Laat je inspireren
Orthosystems-kennismaking
Orthosystems-orthopedische-schoenen-gips
Stap 2

Maatname via een gipsafdruk.

Tijdens deze eerste afspraak nemen we ook je maten via een gipsafdruk van je voeten. Aan de hand van deze afdruk maken we een leest.

Mits voorschrift van een geneeskundig specialist krijg je van het ziekenfonds een groot deel van je orthopedische schoenen terugbetaalt. Je mag jaarlijks of tweejaarlijks een paar orthopedische schoenen laten maken, mits je een medisch voorschrift van een geneeskundig specialist kan voorleggen.

Stap 3

Passen van de leest & keuze van het model

Eén à twee weken later kom je opnieuw langs om de leest te passen. We schaven deze bij totdat alles 100% correct zit.

Vervolgens bespreken we zeer gedetailleerd jouw verwachtingen. Heb je ergens in een schoenenwinkel, op internet, in een magazine,… een schoen gezien die je aanspreekt? Neem dan zeker een foto mee. Wij maken jouw orthopedische schoenen 100% op maat, volledig volgens jouw wensen.

Alles is mogelijk op vlak van kleuren, materialen, zolen,…. Een stijlvolle stadschoen, een speelse kinderschoen, een stevige werkschoen met versterkte tippen, een elegante hakschoen, een modieuze sneaker,…?

Ons doel? Modieuze en functionele orthopedische schoenen maken waarmee je zonder pijn en vol trots naar buiten stapt.

Orthopedische-schoenen-passen
Orthopedische-schoenen-voorbeelden
Stap 4

Uittesten van je orthopedische schoenen.

Al een vijftal weken na het passen van de leest zijn je orthopedische schoenen volledig klaar. Je komt opnieuw op afspraak langs om je schoenen uit te proberen.

Ook achteraf ben je altijd welkom. Knelt het ergens of voelen je orthopedische schoenen niet helemaal perfect aan? Wij passen het binnenwerk aan totdat het 100% goed zit. Je komt zoveel keer terug als nodig, zonder enige meerkost.

Maak Afspraak
Volledig proces

Jouw Orthopedische Schoen van A-Z

01

Maatname

02

Leesten maken

03

Passchoenen

04

Patroontekenen en schachten

05

Stikwerk

06

Orthesen

07

Montage van de schoen

08

Afwerking

Hulp of advies nodig? Contacteer hier gemakkelijk één van onze experts